Pałeczki magnezowe służące do wytworzenia wody wodorowej.
Wystarczy umieścić je na 20 min w szklanej butelce z wodą, najlepiej nisko nasyconą dwutlenkiem węgla i cieszyć się zdrową wodą nasyconą wodorem.
Woda wodorowa jest uznawana za kluczowy czynnik w długowieczności.W Japonii picie wody wodorowej jest powszechne.
Również woda pochodząca z źródeł świętych, jest nasycona wodorem.
Właściwości wody wodorowej analizowano już w latach 80-tych. Badania nad wodą wodorową rozpoczęli doktorzy Hidemitsu Hayashi oraz Muneori Kawamura. W wyniku ich badań ustalono, że woda z wolnym wodorem może pomagać w leczeniu wielu chorób. Wśród nich można wymienić cukrzycę, choroby wieńcowe, nadciśnienie, choroby skóry związane z ubytkiem kolagenu oraz wiele innych.
Udowodniono, że poziom nasycenia wody wodorem ma wpływ na właściwości lecznicze oraz profilaktyczne wody. Jeśli nasycenie wody wodorem jest wysokie możemy mówić o wodzie wodorowej H2. Woda wodorowa powstaje poprzez połączenie wodoru w postaci gazowej z wodą, jednak nie wiąże się on z jej cząsteczką.
Cechami szczególnymi wody wodorowej są dobra przyswajalność przez organizm oraz charakter antyoksydacyjny. Potencjał Redox jest ujemny.
Woda wodorowa jest uznawana za jeden z najskuteczniejszych produktów antyoksydacyjnych w walce z wolnymi rodnikami.
Woda wodorowa powinna być spożywana przez wszystkich. Szczególnie polecana jest sportowcom, jednak wodę wodorową bez obaw mogą spożywać także kobiety w ciąży, osoby starsze lub osoby po kontuzjach.
Przy regularnym spożywaniu wody wodorowej można odczuć wiele pozytywnych skutków. Wśród nich warto wymienić:
- Eliminację wolnych rodników z organizmu – wolny wodór to doskonały antyoksydant
- Wzmacnianie organizmu
- Poprawa metabolizmu
- Wzmocnienia odporności
- Wspomaganie regeneracji organizmu po ciężkim wysiłku fizycznym
- Skuteczne i szybkie nawadnianie
- Wspomaganie odchudzania
- Hamowanie procesu starzenia się komórek
Woda wodorowa nadaje się nie tylko do picia. Można nią myć owoce i warzywa. Jest dobra do gotowania potraw oraz przyrządzania napojów gorących. Oprócz tego można nią przemywać twarz i włosy – wykazano, że świetnie oczyszcza, nawilża, poprawia wygląd włosów oraz stan cery.
Dodatkowo wodę wodorową można podawać zwierzętom do picia oraz podlewać nią domowe rośliny.
Wodę wodorową można wytworzyć na trzy sposoby:
- Poprzez jonizację wody
- Poprzez nasycanie wody wodorem za pomocą generatora
- Poprzez reakcję chemiczną wodoru z magnezem
Ostatnia z metod wydaje się być najbardziej naturalna. I właśnie takie pałeczki magnezowe oferujemy Państwu.
Pałeczki magnezowe są idealne do uzyskania wody wodorowej, niezwykle zdrowiej i korzystnej dla naszego organizmu. Aby cieszyć się wodą wodorową pamiętaj by:
- Używać szklanej butelki, zamykanej na korek najlepiej silikonowy.
- Używać wody mineralnej lekko nasyconej CO2.
- Pić wodę wodorową codziennie.
- Nie trzymać pałeczki cały czas w wodzie. Wystarczy ją zalać wodą, poczekać 20 – 30 min, wypić wodę i wyjąć pałeczkę.
- Po użyciu pałeczka w wyniku reakcji zacznie ciemnieć. To naturalny efekt. Wystarczy ją wyczyścić cytryną, octem lub na sucho zeskrobać drucianym czyścikiem do naczyń.
- Pałeczka powinna wystarczyć na ok 6 miesięcy codziennego używania.
Nasza pałeczka jest w 99,9% zbudowana z czystego magnezu, co daje najwyższą jakość. Poniżej zdjęcia przedstawiające w połowie wyczyszczoną pałeczkę, przy użyciu cytryny.
Pałeczka magnezowa podczas stosowania zużywa się. Poniżej zdjęcie przedstawiające pałeczkę stosowaną codziennie przez okres 6 miesięcy. Dla porównania położyliśmy obok nową pałeczkę.

Do wytworzenia wody wodorwej zalecamy wodę mineralną średnio gazowaną?
Dlaczego? Woda mocno gazowana powoduje bardziej dynamiczny przebieg reakcji, w konsekwencji czego jeśli na długo pozostawimy pałeczkę w zamkniętej butelce z właśnie mocno gazowaną wodą mineralną może stać się to:

Sami używamy wody średnio gazowanej i Państwu też polecamy.
Cena: 100 zł / szt. + koszt wysyłki